Uw makelaar - de rots in de branding bij aan- of verkoop

 
| Meer
 
makelaar
 
 
 
 
Bij een huis kopen of verkopen komt bijna altijd een makelaar aan te pas. Het is een tussenpersoon in onroerend goed en bemiddelt tussen koper en verkoper. Deze persoon kan ook onroerend goed taxeren.
 
Onroerend goed
Niet alleen een huis maar ook winkelpanden, kantoorpanden en agrarisch onroerend goed.
 
Werkzaamheden
Voorbeeld: Een huis moet worden verkocht en de verkoper gaat naar een tussenpersoon. Deze gaat op zoek naar mensen die interesse hebben in dat huis. Bij getoonde interesse neemt de deskundige de aspirant koper mee voor een rondleiding. De makelaar zal er alles aan doen om het pand te verkopen. De tussenpersoon zal in overleg met de verkoper de uiteindelijke prijs bepalen. De koper is er mee eens en de koop wordt gesloten. Hij of zij zal het papierwerk en de contracten verzorgen.
 
makelaar
 
De makelaar
Moet natuurlijk prima zijn geschoold. Dan kan met de opleiding Vastgoed en Makelaardij. Ook de MER opleiding kan. MER staat voor Management, Economie en Recht.
Bij slagen mag de persoon zich makelaar noemen.
Maar deze persoon moet nog aan meerdere eisen voldoen. Hij of zij moet zich helemaal in kunnen leven in de wensen van de koper of verkoper. Luisteren is daarom heel belangrijk!
Ook moet de huizendeskundige makkelijk contacten kunnen leggen en moet sociaal zijn ingesteld.
 
makelaar
 
Enkele makelaarsorganisaties

De VBO. De vakman of vakvrouw wordt regelmatig getest wat betreft de bekwaamheid en vakkennis. VBO staat voor Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed.
 
De NVM. De grootste van ons land met ongeveer 4000 leden. Gaat u in zee met een NVM- makelaar, dan bent u verzekerd van topkwaliteit en van een professionele instelling.
NVM staat voor Nederlandse Vereniging voor Makelaars.
 
De LMV. Deze Landelijke Makelaars Vereniging stelt hoge eisen aan de leden. Zij hebben dan ook veel kennis van de huizenmarkt.
 
makelaar