Sociale lening...als het niet anders kan!

 
| Meer
 
sociale lening
 
 
 
En het kan iedereen wel overkomen. U wordt geconfronteerd met een onverwacht grote uitgaven en u heeft niet de financiŽle middelen om die uitgaven te betalen. Dan kunt u een beroep doen op uw gemeente en die krijgt u een sociale lening.
 
Voor wie is het bestemd?
Het is natuurlijk wel zo dat niet iedereen hiervoor in aanmerking komt. U kunt in aanmerking komen als u geen geld kunt krijgen bij een bank omdat u een te laag inkomen heeft of vanwege een negatieve registratie bij het BKR (Bureau Krediet Registratie).
 
Het inkomen om in aanmerking te komen
Het inkomen mag dan niet hoger zijn dan 130 procent van het wettelijke minimum loon.
 
In aanmerking komen
En die reden moet dan ook echt noodzakelijk zijn en eenmalig zoals vervanging van een wasmachine als voorbeeld. Een ander voorbeeld is als uw ouders ver weg in het buitenland wonen en ernstig ziek zijn. Dan heeft u snel een vliegticket nodig.
U mag niet meer geld lenen dan strikt noodzakelijk en het minimum bedrag dat u gaat lenen is 250 euro.
 
sociale lening
 
Nadelen
Ook bij deze leenvorm moet u leningrente betalen. Het bedrag dat u gaat lenen wordt verhoogd met rente. Daarna wordt de maandelijkse terugbetaling vastgelegd en het termijnbedrag staat vast.
Meestal is de looptijd 36 maanden dus de terugbetaling gaat heel geleidelijk.
 
U denkt in aanmerking te komen?
U kunt dan een aanvraagformulier verkrijgen bij uw gemeente via de Afdeling Inkomensondersteuning, Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
 
sociale lening