Leningrente is belangrijk maar bestudeer ook de voorwaarden

 
| Meer
 
leningrente
 
 
 
 
 
 
Wat is rente?
Rente is een vergoeding die wordt betaald voor het uitlenen van geld.
 
Berekening van de rente
Rente is een optelsom van diverse factoren zoals risicopremie, inflatiecompensatie en dienst van de lening. De laatste factor betekent een vergoeding voor de huur van de lening.
 
De reŽle rente
Dat is de nominale rente minus de inflatie. Voorbeeld: nominale rente bedraagt 8 procent. Inflatie is 2 procent. De reŽle rente, de werkelijke rente dus, bedraagt dan 6 procent.
 
leningrente

Waar op te letten als u een lening wilt afsluiten?

Weet op de eerste plaats waarvoor u een lening afsluit. Probeer de lening af te sluiten met een zo`n kort mogelijke looptijd want des te eerder bent u er van af.
Ga informeren bij diverse geldaanbieders en leg dan alles eens naast elkaar. Kijk niet alleen naar de leningrente en naar de looptijd maar ook naar de voorwaarden want daar zit vaak een behoorlijk verschil tussen.
U moet opletten als de maandelijkse lasten laag zijn. Dat houdt in dat de looptijd erg lang is. Dan bent u per saldo erg duur uit!
Let ook op de rente die u wordt aangeboden. Zo kan het zijn dat u een actierente wordt aangeboden waarvan de duur toevallig heel kort is.
Laat u niet beÔnvloeden door reclamefolders. Het kan niet zijn dat u 10.000 euro kunt lenen terwijl u maar 30 euro per maand hoeft te betalen.
 
leningrente