Lening berekenen. Welke lening is voor u geschikt?

 
| Meer
 
lening berekenen
 
 
 
 
 
 
Voordat u een lening gaat afsluiten moet u eerst zeker weten of u die wel kunt dragen. Maar ook uw kredietverstrekker wil graag weten of in staat hierbij bent.
Bij een maximale lening wordt natuurlijk gekeken naar uw persoonlijke omstandigheden. Daarbij komen uw inkomsten aan bod maar ook uw vaste lasten. Alle plussen en minnen worden van elkaar afgetrokken en dan blijft er een bedrag over. Dat bedrag moet hoog genoeg zijn om de lening met rente te kunnen betalen. Want één ding staat voorop: u mag niet in financiŽle problemen komen.
 
rente berekenen
 
Maximaal lenen
Dat hangt af van de hoogte van uw inkomen en de hoogte van uw maandelijkse lasten. Hoe hoger uw inkomen en hoe lager uw maandelijkse lasten, hoe hoger de maximale lening zal zijn die u kunt afsluiten.
 
Leningsvormen
Een bekende leningsvorm is het doorlopend krediet. Dat houdt in dat er een maximaal leenbedrag wordt afgesproken. U mag van dit bedrag opnemen en bepalen hoeveel en wanneer het geleende bedrag weer aflost. Het leenbedrag is natuurlijk inclusief de leningrente.
 
Een andere zeer bekende leningsvorm is de persoonlijke lening. De hoogte wordt afgesproken en ook wordt vastgelegd hoeveel u terugbetaalt in een vastgesteld aantal maanden. U betaalt elke maand eenzelfde bedrag aan aflossing inclusief leningrente.
 
rente berekenen
 
Operationele leasing. U betaalt maandelijks een vast bedrag maar u wordt geen eigenaar van het product dat u heeft aangeschaft. Wel is het vaak mogelijk om alsnog dit product te kopen.
 
Helemaal ingeburgerd is inmiddels de leningsvorm huurkoop. Bijvoorbeeld bij de aanschaf van een auto. U betaalt een bepaald bedrag aan. De rest van de koopsom die u nog moet betalen gaat in termijnen. U bent pas eigenaar van de auto als u de laatste termijn heeft betaald.
 
U wilt eens weten hoe u een lening moet berekenen, ga dan naar www.berekenhet.nl/modules/lenen/hoeveelaflossen. Een andere website waar u eens op kunt kijken is http://www.homefinance.nl/. Ook op http://www.geld-gids.nl/ treft u rekenmodules aan.
 
lening berekenen