Lening huis - neem eem vakman mee voor de bouwgrond!

 
| Meer
 
lening huis
 
 
 
 
 
 
U kunt een bestaande woning kopen maar het kan ook zijn dat u een woning wilt gaan bouwen. U krijgt dus een gloednieuwe woning die u kunt bouwen en indelen zoals u dat in gedachten heeft.
Daarbij moet dan bouwgrond worden gekocht waar uw droomhuis uiteindelijk op komt te staan. Hierop komt dan natuurlijk een mooie garage en een sierlijke tuin hoort er vanzelfsprekend bij.
Om de grond en de rest te financieren moet er geld worden geleend.
 
huislening
 
Voordat u een lening afsluit voor bouwgrond
Voordat u een stuk land koopt om uw woning op te zetten moet u weten wat de status van de grond is. Onstabiele grond bijvoorbeeld. Om dat stuk grond stabiel te krijgen bent u al onverwacht heel veel geld kwijt. Zorg er ook voor dat het bouwgrondoppervlak egaal is.
Laat de grondverkoper een bodemonderzoek doen. Misschien is de grond vervuild of kunnen er duurdere funderingen nodig zijn. Indien de verkoper zo`n bodemonderzoek weigert, dan is het beter om een ander stuk grond te kopen.
Denk er ook goed over na hoe groot u uw tuin wilt hebben. Een mooie en bovenal een grote tuin is straks prachtig om te zien maar vraagt wel veel onderhoud.
Bouwvoorschriften kunnen per gemeente anders zijn; informeer wat wel én wat niet mag!
 
De lening voor de bouwgrond
Deze kunt u meenemen met de lening voor het bouwen van uw huis. Dan heeft u één hypotheek en weet u waar u aan toe bent.
 
lening huis