Hypotheekadviseur - onafhankelijk en deskundig

 
| Meer
 
hypotheekadviseur
 
 
 
 
 
 
Waar moet een hypotheekadviseur aan voldoen?
Hij of zij moet een gerichte HBO- opleiding hebben genoten en moet daarna tenminste 2 jaar ervaring opdoen. Het spreekt vanzelf dat de adviseur klantgericht moet werken en dat deze persoon uitstekende sociale vaardigheden moet hebben. Wil de adviseur een erkende worden, dan moet het diploma Hypotheekadviseur van de SEH worden behaald en moet de Beroepscode worden ondertekend. SEH staat voor Stichting Eigen Woning.
 
Wat moet u doen?
Neem altijd een onafhankelijke adviseur. Vraag daarna altijd verschillende offertes aan. U mag een tweede adviseur inschakelen voor een second opnion. Zorg ervoor dat u weet dat uw adviseur geen connecties heeft met een bank of verzekeraar.
U heeft er een gevonden…vraag naar zijn kosten en vergelijk die met andere adviseurs.
Heel belangrijk tenslotte is uw vraag of hij of zij een AFM vergunning heeft. Zonder deze vergunning mag een adviseur namelijk niet bemiddelen.
 
hypotheekadviseur
 
Wat doet een hypotheekadviseur voor u?
De persoon gaat uw financiële situatie bekijken, nu en ook wat de toekomst betreft. Ook of er kinderen komen en alle informatie van uw eventuele partner wordt meegenomen.
Dan zal er de juiste hypotheekvorm worden gekozen met de laagste maandlasten. Bovendien weet hij alles over de bijkomende verzekeringen.
 
hypotheekadviseur