Ouder kindhypotheek. U maakt uw kind dolgelukkig!

 
| Meer
 
 
ouder-kindhypotheek
 
 
 
 
 
 
Een woning kopen voor jongeren wordt financieel gezien, steeds moeilijker. Er is nog steeds een tekort aan huizen waardoor de huizenprijs hoog zal blijven. Een eigen huis levert natuurlijk veel voordelen op maar dan moet je eerst in staat zijn om een huis te kunnen kopen.
Ouders kunnen er aan meehelpen een droom van hun kind te laten uitkomen met deze ouder- kindhypotheek.
 
Ouder kindhypotheek
Dat wil in het algemeen zeggen dat ouders instaan voor het bedrag dat hun kind te kort komt bij de aankoop van hun droomwoning.
Het bedrag dat jaarlijks mag worden geschonken en fiscaal verantwoord is, ligt nu op 5000 euro. 
Hij of zij moet wel tussen de 18 en 35 jaar zijn.
Wilt u meer geld geven, dan geldt over het meerdere een belastingheffing van tussen de 10 en 20 procent. U moet uw kind officieel rente laten betalen.
 
kjind-ouderhypotheek
 
Stel dat de ouders een extra hypotheekbedrag daarvoor opnemen. Die hypotheek heeft dus niks te maken met hun eigen woning. De betaalde rente is dus niet aftrekbaar!
 
Aan de andere kant ontvangen de ouders rente voor het lenen. De ontvangen rente is dan onbelast. Voor hun nageslacht is die rente dan weer wel aftrekbaar omdat de lening wordt gebruikt voor hun woning.
 
Verstandig bij een ouder kindhypotheek
Laat alles vastleggen in een onderhandse leningsovereenkomst. Daar moet in komen staan dat u uw geld aanwendt voor de financiering van de woning van uw kind. Het moet dus voor de fiscus aantoonbaar zijn.
 
ouder-kindhypotheek