Lineaire hypotheek - interessante hypotheekvoordelen!

 
| Meer
 
lineiare hypotheek
 
 
 
 
 
 
De betekenis van hypotheek is onderpand en het onderpand is uw huis bij een langlopende lening.
In de volksmond wordt gezegd dat er een hypotheek wordt genomen. Dat is een misverstand. Het is namelijk zo dat iemand een hypotheek geeft en de geldverstrekker een hypotheek neemt.
Wel is het zo dat de uitdrukking `ik neem een hypotheek` is ingeburgerd en iedereen weet dan ook wat er wordt bedoeld.
Er zijn vele soorten hypotheken in ons land met elk hun specifieke voor- en nadelen. De juiste hypotheeksoort kiezen is zeker niet eenvoudig. Er moet met diverse zaken rekening worden gehouden. Bijvoorbeeld de juridische aspecten spelen een rol van betekenis evenals de persoonlijke omstandigheden.
 
lineaire hypotheek
 
Op maat gemaakt
De hypotheken kunnen vandaag de dag compleet op maat worden gemaakt. U zegt maar hoe u het wilt hebben en dan rolt er voor u de passende hypotheekvorm uit. Helemaal aangepast aan uw omstandigheden en aan uw specifieke wensen.
Maar vaak wordt er gekozen voor een bekende vorm en zo`n vorm is de
 
Lineaire hypotheek
Het trefwoord bij deze vorm is het aflossen van elke maand hetzelfde bedrag. En uiteraard betaalt u rente over de resterende schuld. In de eerste jaren moet er veel worden betaald aan rente en aflossing. Naarmate de looptijd vordert zal de te betalen rente steeds minder worden. Dat houdt op zijn beurt in dat de leensom steeds lager wordt en daarbij dus de lasten.
Samengevat: de lening wordt per maand in gelijke porties betaald. Over het dan nog openstaand bedrag wordt rente over betaald.
 
Voordelen van deze hypotheeksoort
-
U weet dat elke maand de betaling lager wordt.
-En u ervaart ook echt dat de schuld minder wordt want de te betalen rente wordt elke maand minder.
 
Enkele nadelen van deze hypotheekvorm
-
U betaalt in het begin veel rente over de totale schuld.
-De aflossing per maand blijft dezelfde.
-Na een tijd gaat u steeds minder rente betalen. Daardoor zal de fiscale aftrekpost ook steeds lager worden en daardoor
 ontvangt u steeds minder belastingvoordeel.
 
En daarom kiest u hiervoor!
De keuze om deze vorm te nemen is goed want u weet dan in alle jaren waar u aan toe bent. Dat geeft veel mensen een geruststellende gedachte en een prima gevoel.
Het bedrag dat u maandelijks betaalt wordt met de maand lager. Dat houdt dan ook weer in dat u maandelijks meer heeft te besteden aan andere leuke zaken.
Met deze hypotheekvorm zult u elke nacht heerlijk slapen!
Nog een belangrijk aspect is dat uw huis in waarde toe zal nemen. Een eigen huis is daarom een geweldige vorm van beleggen met weinig risico.
 
Een andere vorm van een lineaire hypotheek
En dat is de getrapte lineaire hypotheekvorm. Bij deze variant wordt het aflossingspercentage verhoogd. Dat houdt in dat de betaling maandelijks is en u goedkoper uit bent dan per kwartaal of per jaar.
De rente daalt nu namelijk elke maand.
 
lineaire hypotheek