Gemengde hypotheek- de ideale combinatie!

 
| Meer
 
gemengde hypotheek
 
 
 
 
 
 
 
 
Een gemengde hypotheek is geen specifieke hypotheekvorm maar een hypotheek op maat. Het is een ideale combinatie van verschillende hypotheeksoorten.
Het aantrekkelijke is dat uw wensen volledig worden meegenomen en dat daarbij de fiscale mogelijkheden helemaal worden benut.
 
Kenmerk
De vrije keuze tussen beleggen en sparen. Gaat het bijvoorbeeld niet goed met de economie, dan kunt u gaan sparen. Andersom is dan dat u kunt gaan beleggen.
 
gemengde hypotheek
 
Voordelen
  • Op maat gemaakt naar uw persoonlijke wensen en situatie.
  • Gebruik maken van alle vrijstellingen en fiscale voordelen.
  • U kunt bijvoorbeeld denken aan een mix van een aflossingsvrije-, een spaar- en een beleggingshypotheek. Natuurlijk is er nog veel meer mogelijk wat combineren betreft.
 
Nadelen
U moet vooruit kijken wat betreft de economische vooruitzichten, en dat is moeilijk. Daarnaast moet u verstand hebben van beleggen en sparen.
Deze beslissingen, sparen of beleggen, zijn in principe op korte termijn gebaseerd terwijl uw hypotheek gericht is op een lange termijn.
Het tweede nadeel is dat de constructies en hypotheekvoorwaarden behoorlijk ingewikkeld zijn.
 
gemengde hypotheek
 
Voor wie geschikt?
U hebt interesse in beleggen met de achterliggende gedachte dat het ook wel eens minder goed kan gaan. Dan kunt u gaan sparen met hierbij weer het risico dat het rendement lager is als de koersen weer stijgen.
Deze hypotheeksoort is van toepassing voor mensen die een goede financiŽle toekomst voor de boeg hebben.
 
gemengde hypotheek